Destacat de les escoles

Un alumne de l'Escola Joan Pelegrí la segona millor nota de Catalunya a la Selectivitat

27.6.2019

Albert Boladeras Hervás, alumne de 2n de Batxillerat, de l'Escola Joan Pelegrí de Barcelona, ha obtingut la segona millor nota de Selectivitat de Catalunya amb un 13,7 sobre 14, que equival a un 9,8

Enguany 33.944 alumnes es van presentar a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), d’aquests, l’Albert Boladeras ha tret la millor nota de les comarques de la província de Barcelona i la segona de Catalunya, quedant empatat en segona posició amb tres alumnes més: Júlia Ibañez Massa, de l’Institut Jaume Vicens Vives (Girona); Max Gasia Tost, de l’Escola Episcopaliana Mare de Déu de la Acadèmia de Sort (Lleida) i Arnau Noguera Segura, de l’Institut Torroja, de Cervera. L’alumne amb la nota més alta ha estat de l’Eduard Garrabou Benet, també de l’Institut Antoni Torroja, de Cervera. Segons ha explicat el mateix Albert en una entrevista telefònica, amb aquests resultats podrà acomplir el seu objectiu: estudiar el Grau de Medicina a la Universitat de Barcelona, ja que sempre ha tingut predilecció per les Ciències Naturals i d’aquesta manera també pot ajudar els altres, que és el que desitja. 
Ahir l’Albert i la seva família -molt implicats en la vida de l’escola i fins fa uns dies membres de l’AFA i el Consell Escolar- tornaven d’un viatge a Fuerteventura, on han passat uns dies per desconnectar dels exàmens de final de curs i dels nervis de la Selectivitat i així fer més amena l’espera de les notes. La bona notícia l’han rebuda tot just després d’aterrar i aquest matí encara es mostrava sorprès pel ressò mediàtic de la notícia. 
Un alumne d’Excel·lent 
Amb aquests resultats òptims l’Albert posa fi a l’etapa escolar, des de P3 ha estat alumne de la nostra escola amb un expedient brillant, ja que va finalitzar l’etapa de l’ESO amb una nota Excel·lent i el Batxillerat amb Matrícula d’Honor, obtenint un 9,95. 
L’Albert ens ha explicat que per preparar la Selectivitat es va prendre 6 dies de descans després dels exàmens finals de Batxillerat i després va fer una acurada planificació amb un horari d’estudi, assistint també a les classes voluntàries de preparació de Selectivitat que ofereix l’escola a l’alumnat. Sobre els nervis, ens explica que el primer dia en va passar força, sobretot al principi, preocupat de no deixar-se documentació i tenir-ho tot a punt, però els nervis li van durar els cinc primers minuts del primer examen. 
“Estic molt satisfet amb l’escola, el professorat també m’ha ajudat molt” 
Víctor Rojas, professor de Física de Batxillerat i el seu tutor del Treball de Recerca explica que en el TR (Cristal·lografia de proteïnes per raigs X de sincrotó, que va fer juntament amb dos companys més) ja es va plasmar la seva passió per la Ciència i en destaca la seva capacitat per relacionar idees del món de la Física, la Biologia i la Química. I afirma que: 
És un noi molt organitzat, treballador, constant, i col·laboratiu. 
La seva tutora, Mar Carrió, destaca de l’Albert el seu companyerisme: 
Ajudava molt els seus companys/es de classe a resoldre dubtes de cara els exàmens, per ells és un referent. Fins i tot els acompanyava als exàmens de recuperació. 
Podem dir que l’esforç, les hores d’estudi i la constància l’han conduït a treure aquests bons resultats a les PAU, tres 10: a Història, Castellà i Matemàtiques; quatre 9,5: a Anglès, Català, Física i Química. Això li permetrà cursar els estudis escollits.
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies