Destacat de les escoles

Cinc alumnes del CIC Batx. reben el Premi de Recerca Jove 2018 pels seus treballs de recerca

6.6.2019

Els Premis de Recerca Jove distingeixen dos treballs d’alumnes del CIC de Barcelona

El dissabte 1 de juny, a l’auditori de Barcelona, en un acte presidit pel M.H President de la Generalitat i la Consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, es varen lliurar els guardonats a la darrera edició dels Premis de Recerca Jove (PRJ), impulsats pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat i pel Secretariat d’Universitats i Recerca. En aquest acte es lliurà el guardó a cinc alumnes de l’escola de batxillerats del CIC (Barcelona) pels seus treballs de recerca. 
El guardó al treball ‘COPD: The threat of the unknown’ de la Maria Gil, Laia Mallafré i Luisa Masià, actuals alumnes de segon de batxillerat, reconeix l’excel·lent feina feta per les autores d’aquest projecte de recerca que té per objectiu principal la disminució de la infradiagnosi de la malaltia de la Insuficiència Respiratòria Aguda, tercera causa de mort a nivell mundial, a través de tres maneres innovadores per aconseguir-ho. La primera és la divulgació i conscienciació per millorar-ne la prevenció i l’infradiagnosi; la segona és la creació d’un qüestionari de diagnòstic amb una nova metodologia d'identificació que es pot realitzar des de casa utilitzant la tecnologia mòbil i la tercera és l’anàlisi dels errors en les diferents proves utilitzades en el diagnòstic de la malaltia. 
Per altra banda, l’Antoni Pech i Enrique Ríos, actuals estudiants dels Grau de Matemàtiques a la U.B i UAB, respectivament, van rebre el PRJ 2018 pel seu treball Com es poden millorar les probabilitats de guanyar en un joc usant resultats de la física quàntica, en reconeixement a l’excel·lent feina feta pels autors d’aquesta investigació que planteja diverses estratègies de joc basades en propietats de la Física clàssica i la Física quàntica. Mitjançant desenvolupaments matemàtics calculen i comparen les probabilitats de guanyar el joc en cada cas.
Els Premis Recerca Jove tenen com a objectiu el foment de vocacions científiques entre l’alumnat de Secundària i el reconeixement de la tasca dels centres educatius que fomenten l’esperit científic i l’interès per la recerca. En aquesta edició els PRJ han premiat un total de 77 treballs de recerca realitzats durant el curs 2017-2018 per alumnes de 3r i 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà o Superior.
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies