Destacat de les escoles

Èxit de les Jornades Matemàtiques al Ginebró amb l’especialista Tony Martín

22.1.2019

El Ginebró va organitzar aquesta setmana passada unes jornades matemàtiques amb el mestre i pedagog canari Tony Martín, especialista en didàctica de la matemàtica i membre del moviment OAOA (Otros Algoritmos para las Operacions Aritméticas)

Martín va conduir la sessió per mestres i professionals de l’educació “La necessitat d’un canvi de metodologia a la classe de matemàtiques”, a la qual van assistir més de 120 mestres d’escoles del Vallès Oriental. Al llarg de la jornada, els assistents van aprendre com implementar o millorar el canvi metodològic a les matemàtiques de les respectives escoles. 
L’Escola Ginebró ja fa anys va introduir una metodologia d’aprenentatge de les matemàtiques basada en algoritmes flexibles i oberts, en la mateixa línia que promou Tony Martín. Durant la seva estada al Ginebró, el pedagog va realitzar sessions de treball amb diferents grups d’alumnes de primària, engrescant-los i motivant-los en la metodologia. 
També va oferir una xerrada pedagògica pels pares i mares de l’escola, en què de manera molt entenedora va explicar als assistents en què es basa l’OAOA. Martín va mostrar com els algoritmes tradicionals que s’aprenen avui en dia encara en moltes escoles, no són aplicables a la vida real, ja que l’aprenentatge es limita al pla gràfic i simbòlic. En canvi, si manipulem les matemàtiques, és a dir, si les visualitzem i treballem amb objectes concrets de la realitat (mitjançant regletes, geoplans i fins i tot calculadores) els nens i nenes adquireixen habilitats cognitives que els ajuden a millorar les seves capacitats matemàtiques.
Més informació de Tony Martín al seu blog i canal de YouTube.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies