Destacat de les escoles

L'alumnat de 6č de l'Escola Sant Felip Neri exposa el projecte "La clau és la pau" al Born CCM

21.5.2019

L'exposició recull les conclusions d'un treball que han dut a terme durant el curs en el marc dels 80 anys dels bombardejos de Barcelona

La clau és la pau: repensant els conceptes de guerra i de pau” és el nom del projecte educatiu del Born CMM en què ha participat l’alumnat de l’Escola Sant Felip Neri de Barcelona i que ara es converteix en una exposició que pretén mostrar cara enfora les conclusions del treball que han dut a terme sobre la cultura de la pau. El projecte forma part d’un pla pilot del Consorci d’Educació de Barcelona i s’emmarca en la commemoració dels 80 anys dels bombardejos a la ciutat de Barcelona i es podrà visitar fins el proper 26 de maig al Born CCM.
El projecte: “La clau és la pau: repensant els conceptes de guerra i pau”
El projecte s’ha plantejat des d’una perspectiva multidisciplinària i amb la voluntat de promoure la reflexió entorn del conflicte bèl·lic, el compromís en la transformació de la nostra realitat més immediata i, finalment, l’acció. Amb formació específica pel professorat i acompanyats per Fragment Serveis culturals, els joves han desenvolupat diverses activitats a l’aula per conèixer les problemàtiques del nostre món i reflexionar sobre diversos temes a partir de la recerca, l’aprenentatge i el debat. Tot plegat, des d’una política educativa basada en una visió crítica i postcrítica.
La primera parada d’aquest projecte va ser l’exposició “Una infància sota les bombes”, del Born Centre de Cultura i Memòria. A partir d’aquí, l’alumnat de 6è de primària va començar un treball a través de diferents idees i conceptes il·lustrats amb dibuixos d’infants fets durant la Guerra Civil i la post-guerra. A través de diverses dinàmiques, l’alumnat ha reflexionat sobre els conceptes de violència, conflicte i pau, amb l’objectiu de generar una cultura de la pau, no entesa com l’absència de guerra, sinó com a posicionament crític i compromès davant la realitat que ens envolta.
La iniciativa vol mostrar que l’ús de la violència i la guerra com a maneres de resoldre els conflictes encara segueixen sent vigents avui en dia. Al llarg de la vida, tots ens haurem d’enfrontar inevitablement a conflictes amb altres persones. De manera que cal entendre’ls, no com a situacions negatives, sinó com a oportunitats per créixer. Hem de ser crítics amb la nostra posició per fer-los front i aprendre a fer-ho de manera constructiva mitjançant el diàleg, la negociació i la cooperació.
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies