Destacat de les escoles

L'equip de robòtica de l'Escola Sant Felip Neri guanya el torneig First Lego League de la UPC

6.2.2019

L’equip dels “Robopros”, format per alumnes d’ESO, va endur-se el Primer Premi Fundació Scientia i es classifica per a la gran final de Tenerife

El passat dissabte 2 de febrer l’alumnat de l’activitat de robòtica va participar al torneig First Lego League de Barcelona a la UPC. L’equip dels “Robopros”, format per 8 alumnes de 1r i 4t d’ESO, va ser el guanyador de la jornada classificant-se per a la final d’Espanya. El jurat va concedir al grup d’alumnes de l’Escola Sant Felip Neri el Primer Premi Fundació Scientia al Guanyador i el Primer Premi al Comportament del Robot. Amb aquest reconeixement, l’equip passa directament a la final d’Espanya, que se celebrarà el proper mes de març a Tenerife.

Ja fa setmanes que els 8 alumnes de l’equip de l’escola, la meitat de 1r d’ESO i l’altra meitat de 4t d’ESO, preparen el repte “INTO ORBIT” d’aquest any. Igual que els altres joves de 10 a 16 anys que participen d’aquesta competició, l’equip dels “Robopros” havia programat un robot autònom capaç d’entomar diferents reptes i el dia del torneig el robot havia d’aconseguir diferents missions en un temps determinat. Durant el curs, l’alumnat també ha dut a terme un projecte d’investigació científica que el dia del torneig van exposar davant del jurat.

En total van ser més de 200 alumnes de primària i secundària els que van participar al primer dels dos tornejos classificatoris First Lego League que acull aquest any la UPC. Provinents de 16 escoles diferents, dels 20 equips participants només dos han pogut passar a la final espanyola. Han estat els “JISA Team”, del Col·legi Sant Ramon Nonat, que van quedar segons al torneig, i l’equip dels “Robpros”, format per alumnes de l’Escola Sant Felip Neri i que va endur-se el primer premi de la competició.

La First Lego League és un projecte mundial impulsat a Espanya per la Fundació Scientia amb l’objectiu de promoure les vocacions científiques i tecnològiques. Sota els valors del descobriment, la innovació, l’impacte, la inclusió, la col·laboració i la diversió, aquest any s’han celebrat a Espanya 37 tornejos en què han participat més de 16.000 joves.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies