Destacat de les escoles

Premi de Recerca Jove a un treball de recerca de Batxillerat de l'Escola Joan Pelegrí

13.2.2020

Els Premis de Recerca Jove, han reconegut a l’edició de 2019 el treball de recerca de Batxillerat titulat El lupus eritematós sistčmic. El treball és obra de l’alumna Katia Salvador i va estar tutoritzat per Ariadna Abad, professora de Cičncies Naturals

La Katia Salvador va cursar el Batxillerat en la seva modalitat de Ciències i Tecnologia durant el període 2017-2019. En aquest treball analitza el lupus eritematós sistemàtic, una malaltia autoimmune que pot afectar diferents òrgans.
La seva recerca de l’alumna va començar fent un estudi teòric sobre la malaltia, posant especial èmfasi en com aquesta afecta la vida dels pacients. Després va continuar una part de treball de camp amb entrevistes amb professionals especialistes en la malaltia i en l’acompanyament als pacients.
El treball conclou amb un conte adreçat als infants on s’explica què és el lupus eritematós i com afecta la vida de les persones. Aquest és un treball rigorós des del punt de vista científic, sensible amb les persones afectades i divulgatiu, en tant que ens apropa una malaltia poc comuna.
Destaquem que aquest és el setè any consecutiu que alumnat de la nostra obté un Premi de Recerca Jove. Com a institució ens fa molta il·lusió que aquest reconeixement i felicitem la Katia i la seva tutora. 
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies