Destacat de les escoles

El projecte educatiu Canviem? de l'Escola BetŕniaPatmos seleccionat a l'Informe d'Indicadors de Sostenibilitat 2019

25.11.2020

Aquest informe, és un instrument de coneixement dels progressos de la ciutat des de la perspectiva del desenvolupament sostenible i de monitoratge dels deu objectius del Compromís Ciutadŕ per la Sostenibilitat 2012-2022

L’informe destaca una bona pràctica d'alguna de les organitzacions membres de la xarxa Barcelona + Sostenible, iniciatives que ressalten per la seva contribució en l'assoliment de cada objectiu del Compromís. Aquesta selecció de les anomenades «Bones idees per canviar el món» pretén donar reconeixement a les entitats per la labor que desenvolupen i ser una mostra il·lustrativa de les accions de la xarxa.
La selecció de les bones pràctiques de l’any 2019 ha estat a càrrec de la Comissió Avaluadora, formada pels membres de la Comissió Permanent del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat i l’equip tècnic de l’elaboració de l’Informe d'Indicadors de Sostenibilitat que, en aquesta ocasió, han volgut destacar una bona pràctica addicional per la seva contribució transversal als objectius del Compromís.
El projecte Canviem? desenvolupat pels alumnes de 1r de Batxillerat de l’Escola BetàniaPatmos i liderat per la professora Anna Hervàs ha estat seleccionat com a bona pràctica que contribueix a l’objectiu sis: el «bon govern i responsabilitat social: de la intervenció sectorial a la coordinació efectiva». El projecte és un joc de simulació en què la classe es converteix en un poble. L’alumnat es distribueix en diferents rols: alcaldia, empresariat, ciutadania, periodistes, membres de dos partits polítics, etc. Inicialment el poble és insostenible en termes ambientals i l'alumnat ha de canviar la situació. L’objectiu és conscienciar-los que són ells qui han d’actuar individualment perquè la societat sigui sostenible i no esperar que siguin els governants els impulsors i protagonistes d’aquests canvis. Durant el desenvolupament del projecte els alumnes es van adonar de la dificultat de portar a terme petites transformacions per fer del poble un espai més sostenible. Llavors van arribar a la pregunta que ens interessa: “Canviem?” 
>> Accediu al vídeo del projecte
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies