Destacat de les escoles

4 alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Sant Gervasi participen el Campus Virtual de l'Educaixa Challenge

12.5.2021

Un grup de quatre alumnes de 4t d'ESO de la modalitat social-humanística han participat en el campus virtual de l'Educaixa challenge en ser seleccionat el seu projecte entre els 25 millors d'Espanya

Durant el segon trimestre del curs, els alumnes dels 2 grups d’economia de 4t d’ESO han estat treballant el projecte d’emprenedoria, utilitzant els materials proporcionats per La Caixa, a través de la seva proposta de l’Emprèn Challenge. D’aquesta forma s’ha cercat de promoure el desenvolupament de la cultura emprenedora de l’alumnat, impulsant el seu creixement personal i potenciant la seva capacitat d’iniciativa, amb l’objectiu que siguin capaços de comprendre i generar oportunitats i projectes per millorar i transformar el seu entorn. Aprofitant l’utilització d’aquests materials, es van formar equips de 4 alumnes.
A partir del treball desenvolupat en els programes EduCaixa de Joves Emprenedors, els equips poden presentar els seus projectes a l’EduCaixa Challenge i optar a dos premis formulats en forma d’experiències d’aprenentatge actiu, col·laboratiu i vivencial entre parells, amb el reconeixement de referents, el suport de mentors i una facilitació i acompanyament especialitzats. L’EduCaixa Challenge proposa un repte a l’alumnat i al professorat que els permet desenvolupar aprenentatges significatius i millorar les seves competències, aproximar-se a contextos professionals reals, conviure entre ells i contribuir a la millora social.
Un d’aquests grups, el format per la Daniela Ruiz, la Iris Guiteras, l’Ona Galián i l’Ingrid García, agrupades en el projecte “CONTEMASK”, va ser seleccionat per un Jurat, per participar en el Campus Virtual. Aquest campus consisteix en la participació en unes sessions d’aprenentatge intensiu i vivencial per part dels equips seleccionats i el professorat corresponent. Es combinen xerrades inspiradores, tallers d’aprenentatge actiu, dinàmiques lúdiques de convivència i treball autònom en equips per portar a terme el repte que se’ls plantegi. Han estat un dels 25 equips escollits a tota Espanya.
Els equips hauran d’anar acompanyats pel docent del centre educatiu, que serà el tutor del projecte presentat (en Joan Carles Gil). El Campus Virtual es celebrarà del 4 al 6 de maig de 2021 i es desenvoluparà en dies lectius i en horari de matí i tarda (entre les 9 i les 19 h aprox.), havent de tenir disponibilitat completa tant l’alumnat com el professorat per participar en totes les activitats programades.
➡️ Cronologia de fases del concurs
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies