Destacat de les escoles

Una alumna de Creixen Terrassa rep el premi a la millor oradora a la Lliga de debat

28.3.2023

L’Escola queda semifinalista a la competició organitzada per la Xarxa Vives d’universitats

Els dies 22 al 24 de març va tenir lloc la darrera fase de la competició d’oratòria #LligaDeDebat de Secundària i Batxillerat organitzada per la Xarxa Vives d’universitats. Creixen Terrassa, en representació de la Universitat Autònoma de Barcelona, va quedar semifinalista entre un centenar d’alumnes provinents de 15 centres escolars, classificats entre un total de 190 centres i 5.000 participants. A més, l’alumna Martina Terés López, del grup de debat de Creixen Terrassa va ser escollida com a millor oradora a l’esdeveniment.
Les jornades de debat, s’han consolidat com un esdeveniment d’oratòria referent a Europa, essent un espai per intercanviar idees, fent ús de la paraula, el diàleg i argumentació. Enguany, la competició ha girat entorn la pregunta «Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?», un tema d’actualitat i preocupació social, que alhora és una oportunitat per cultivar la reflexió i l’esperit crític dels estudiants i la comunitat educativa.
La classificació de Creixen Terrassa a la #LligaDeDebat va ser la culminació dels esforços de les alumnes i del professorat al llarg de tot el curs acadèmic, així també fruit dels aprenentatges assolits dins el projecte Comunica’t de Creixen. Aquest programa és un dels eixos centrals del pla pedagògic de Creixen Educació, que fomenta la pràctica de l’expressió oral concebuda com una eina per desenvolupar la capacitat de pensament, així també les habilitats de comunicació des del coneixement rigorós, fomentant l’esperit crític i la reflexió. Com destaca la Universitat Autònoma, les lligues de debat “volen promoure els valors d’una societat crítica a través de la dialèctica, sobretot entre els més joves”.