Destacat de les escoles

Aula Maker de l’Escola GEM, un nou espai de formació i creació per a tota la ciutat

16.2.2022

Es tracta d’un nou espai a l’Escola GEM pensat per fomentar l’emprenedoria i el treball obert i connectat amb altres entitats, organitzacions i agents socials

• Es busca despertar la creativitat i el compromís comunitari amb projectes socialment compromesos i sostenibles
• Un dels projectes que aglutina l’Aula Maker és el Technovation Girls, que vol fomentar la presència femenina en l'àmbit tecnològic
L’Escola GEM dona la benvinguda al seu projecte educatiu a l’Aula Maker, un espai d’aprenentatge, de formació i de treball obert que es vol centrar en les STEAM i la cultura emprenedora per poder dur a terme idees pròpies i cocreades amb altres agents i entitats. Aquest nou espai de treball vol activar i despertar les ments per formar persones en el marc de la creativitat i el compromís comunitari, mitjançant un espai innovador, dinàmic i connectat socialment amb Mataró i la seva àrea d’influència. 
L’objectiu d’aquest nou espai a l’Escola GEM és poder aglutinar diversos projectes en col·laboració amb entitats, centres educatius i universitats, els quals han de suposar una millora de l’entorn de l’alumnat, que treballarà de forma activa en l’execució dels mateixos projectes. 
La sostenibilitat, de la mà de Terracycle i l’empresa BIC; el cooperativisme amb el projecte Cueme i la Diputació de Barcelona; els projectes de recerca amb la Fundació Iluro, o el nou projecte My machine, conjuntament amb Elisava, són alguns dels projectes que es duran a terme a l’Aula Maker durant aquest 2022. 
Aquest nou espai és un punt de partida per treballar amb rigor i sostenibilitat tots els projectes que es portin a terme, buscant sinergies amb altres agents externs que pugin aportar no només coneixement a l’alumnat, sinó solucions i plans de millora per la ciutat i la realitat que ens envolta en diversos àmbits.
Tot sota les premisses del projecte STEAM, que respon a les sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria, Art i Matemàtiques i que està pensat per ensenyar a través de tècniques i execucions de projectes més enllà de l’aprenentatge tradicional.
L’Escola GEM amb Technovation Girls, una app per millorar el món
Un dels projectes més importants que es porten a terme a l’Aula Maker és el Technovation Girls, que busca incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, on actualment només representen el 30% dels treballadors. Technovation Girls Catalunya convida a nenes i adolescents d’entre 8 i 18 anys a aprendre i participar en la resolució de problemes reals mitjançant la creació d’una app mòbil. 
L’Escola GEM compta amb un equip, l’únic de Mataró, que participa en aquest programa, buscant la col·laboració entre dones professionals, contribuint a detectar el talent femení en edats primerenques i aportant solucions solidàries la dia a dia com a societat.
Com participar al Technovation Girls? 
Poden prendre parts noies d’entre 8-18 anys agrupades per franges d’edat i amb equips de fins a cinc persones, que treballaran per dissenyar i prototipar solucions i comunicar-ne els resultats. Aprendran a utilitzar tecnologies per solucionar problemes i estaran acompanyades de mentores i mentors, professionals del sector empresarial que col·laboren amb el projecte de forma altruista.
El projecte compta amb diverses fases, començant aquest mes de febrer amb les sessions de benvinguda de les mentories i els primers tallers online, on es planteja la idea general del projecte que es presentarà durant el març i l’abril per a revisió i feedback amb els coaches i, finalment al maig, es presentaran els projectes definitius a Barcelona.
Per a més informació sobre l’Aula Maker o el Technovation Girls, contactar amb: Toni del Rio, Cap d’Innovació (toni.delrio@escolagem.cat)
Utilitzem cookies prňpies i de tercers per millorar l'experičncia de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interčs. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies