Destacat de les escoles

Un estudiant de l'Escola Joan Pelegrí es classifica a la fase europea de l'Olimpíada internacional de Física

11.4.2024

Jordi Ryhr, estudiant de 2n de Batxillerat, participant de l'OIimpíada Internacional de Física del 2024, s'ha classificat per a participar en la fase europea que se celebrarà pròximament a Kutaisi, Geòrgia

L'Olimpíada Internacional de Física (IPhO) és una iniciativa que neix amb l'objectiu d'apropar aquesta disciplina científica a l'alumnat preuniversitari. Alhora, també reconeix l'alt nivell de coneixement, pensament crític, resolució de problemes i habilitats en la pràctica de la física teòrica i experimental. 
Jordi Ryhr, alumne de 2n de batxillerat de l'àrea de ciències, va superar les dues primeres fases telemàtiques realitzades al febrer, per presentar-se a la convocatòria local organitzada per la Societat Catalana de Física. Gràcies a la puntuació obtinguda, va ser un dels 13 seleccionats per passar a la fase estatal, enguany, celebrada a Granada a principis d'abril. 
Aquesta setmana hem rebut la notícia de què l'alumne, sent l'únic català, ha estat s'ha classificat entre els cinc millors participants per passar a la següent fase, l'europea. Aquesta, se celebrarà, segons la web de l'organització de la EUPhO (European Physics Olympiad) al juliol, a la Universitat Internacional de Kutaisi, a Geòrgia.