Destacat de les escoles

L’Escola Ginebró es proclama guanyadora de la Lliga de Debat de la Xarxa Vives

26.4.2021

L'Escola Ginebró s'ha proclamat guanyadora absoluta de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2021, la competició d’oratòria més reconeguda del sud d’Europa organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats dels Països Catalans

Després d’un debat molt disputat, el jurat de la competició ha proclamat campió a l’equip de l'Escola Ginebró, format pels alumnes de 1r de batxillerat Martí Alturo, Maria Clos, Alba Estupinyà, Pol Florencio, Alba López, Maria Quadrades, Judit Romero i Rebeca Tornini, i amb Enric Matamala com a capità-tutor. Aquesta ha estat la primera edició en què la Lliga de Debat s’ha desenvolupat telepresencialment. Durant la competició han tingut lloc 180 debats al voltant del tema «És compatible el creixement global de l’economia amb el respecte al medi ambient?». També ha estat l’edició en què els equips han disputat un major nombre de debats. Més de 2.000 estudiants de 74 centres docents d’Andorra, Catalunya i el País Valencià han participat en les fases classificatòries, organitzades per 15 universitats entre els mesos de febrer i març. Els 15 equips classificats s’han enfrontat en la fase final.
L’objectiu de la Lliga de Debat, impulsada per la Xarxa Vives i la Federació Escola Valenciana, és fomentar l’ús de la paraula entre els estudiants en un format d’enfrontament dialèctic sobre un tema d’actualitat, utilitzant el català com a llengua vehicular.
Enric Matamala, capità-tutor del Ginebró, valora molt positivament l’experiència perquè: “a través del debat, aconseguim aconseguim fomentar en els alumnes el discurs crític, la capacitat d’argumentar i fer raonaments sòlids de les seves opinions. Sempre a través de la paraula i el diàleg, tant necessaris en els temps actuals. De fet, donades les virtuts contrastades de la iniciativa, des del curs passat hem convertit el debat en un projecte transversal de 1r de batxillerat al Ginebró”.
L'Escola Ginebró participa en la Lliga de Debat des de l'any 2016, i és l'únic institut que s'ha proclamat guanyador dues vegades (2018 i 2021) d'aquesta reconeguda competició de debat.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies