Destacat de les escoles

L’Escola Sant Felip Neri celebra 60 anys d’història amb un acte públic i la projecció d’un documental creat per l’alumnat

22.11.2019

L’acte va reunir a la Plaça Sant Felip Neri alumnat, professorat i famílies, actuals i antigues, en l’inici de la celebració del 60è aniversari

El passat dijous 21 de novembre, la música va començar a sonar a la Plaça Sant Felip Neri a mitja tarda, abans d’acabar l’escola. S’acabaven d’ultimar els preparatius de l’acte d’inici dels 60 anys d’història d’aquesta escola del barri gòtic de Barcelona. A partir de les cinc, una gran pantalla cobria una part de la paret d’aquesta plaça històrica, que s’omplia amb alumnat, professorat i famílies del centre, les que ara en formen part i també les que n’han format en algun moment del seu recorregut. 
A les sis de la tarda, l’actor Màrius Hernández, presentador de l’acte, va començar saludant a totes les persones assistents felicitant-los per aquest seixantè aniversari. Tot seguit, donà pas als parlaments, encapçalats per Jordi Rabassa, regidor del Districte de Ciutat Vella de l'Ajuntament de Barcelona, i Mercè Massa, gerent del Consorci d'Educació de Barcelona. 
Rabassa va començar destacant que “fer 60 anys no és res que sigui fàcil” i que “les persones passen però hi ha institucions que queden, com l’Escola Sant Felip Neri, per la tasca d’educar ciutadans lliures i crítics, i pel seu compromís i implicació amb el barri, que avui és tot un acte de resistència”. El regidor de Ciutat Vella també va destacar que “el gòtic ha de poder ser un barri per fotografiar-s’hi, però també per viure-hi”. Per la seva banda, Massa va felicitar l’escola i va agrair a tot el personal “per encarar el dia a dia de l’escola amb aquesta passió que és la defensa de l’educació”. 
Anna Regàs, directora del centre, va aprofitar l’ocasió per explicar un conte sobre les històries que passen a l’escola, “històries personals i col·lectives que configuren aquests 60 anys d’història i que construeixen dia a dia Sant Felip Neri, des d’uns valors i amb unes idees, amb capacitat per innovar i reivindicar, per adaptar-se a l’evolució del barri i als canvis socials i econòmics”. Regàs també va fer un agraïment a totes les persones que han pres part en aquesta celebració i a totes les que en un moment o altre han format i han contribuït en la construcció d’aquest projecte d’escola. 
Finalment, Ignasi Garcia, president de la Fundació Torras i Bages, entitat titular de l’escola, va cloure aquesta primera part de l’acte fent referència a l’origen i essència de l’escola, nascuda durant el franquisme “amb una clara vocació per oferir al barri una proposta educativa creativa i dinàmica, una proposta d’escola catalana”. I ho exemplificava explicant que “quan venia algun inspector d’educació, amagàvem les pissarres escrites en català per evitar que ens posessin una multa”. Garcia va destacar també que “aquest compromís per part de l’escola continua avui, una idea molt important del que representa Sant Felip Neri i de les persones que en formen part”. 
Amb l’ajuda d’alguns ex-alumnes, Marga Florensa, tutora de 4t d’ESO del curs passat, va donar pas a la projecció del documental “Escola Sant Felip Neri 1959-2019”, preparat, gravat i editat pel propi alumnat en el marc d’un projecte de classe. Finalment, es va fer un fi de festa presentant el pastís amb l’ajuda de diferents representats de la comunitat educativa, es va cantar la cançó d’aniversari “Colors d’escola”, es va fer un brindis amb totes les persones assistents i va repartir-se entre totes les persones assistents una còpia del cartell commemoratiu en format postal, obra de l'artista visual i pare de l'escola Pere Llobera, realitzada en el marc d’aquesta celebració.   
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies