Destacat de les escoles

L'escola Moragas dona a conèixer el Receptari de cuina inclusiu amb la Carme Ruscalleda

24.2.2020

"Posa't el davantal" és un llibre de receptes senzilles representades amb pictogrames, fotografies i altres recursos gràfics (adaptats amb el sistema estàndard ARASAAC)

Amb text senzill i imprès de manera interactiva per tal de fer-ho accessible a través d’smartphones i tauletes, gràcies al codi invisible de lectura per a persones cegues (descarregable amb l’app Wheris). Un llibre que pot fer servir tothom: persones amb discapacitat, infants, persones grans… El receptari ha comptat amb la col·laboració i implicació de cuiners i cuineres catalans de renom internacionals com l’Albert Adrià, la Carme Ruscalleda (autora del pròleg), el Christian Escribà, el Fran López, els germans Torres, la Fina Puigdevall, el Mateu Casañas, l’Oriol Castro i l’Eduard Xatruch. 
Justament una de les col·laboradores, la Carme Ruscalleda, acompanyarà els i les alumnes de l’escola Moragas en la presentació del receptari. L’acte serà el dissabte 14 de març a les 11 h al Centre Cívic Joan Oliver “Pere Quart” dins la II Setmana de Consum Responsable
L’aforament és limitat i per assistir-hi, cal reservar entrada al següent enllaç. 
Què és “Posa’t el davantal”? 
El llibre compta amb vint-i-vuit receptes adaptades a les diverses estacions de l’any, seguint el calendari escolar. Hi ha de tot: primers plats, plats principals, postres i melmelada de temporada. Així, dins de cada recepta trobarem: el nom de la recepta i el cuiner que la proposa, els estris de cuina que es necessitaran, els ingredients, el temps d’elaboració i la dificultat, el nombre de racions, els al·lèrgens i la preparació pas a pas.
El llibre es regala amb la venda d’un davantal (amb una aportació mínima de 15€). Els diners que es recullen tenen com a objectiu arranjar la cuina de l’escola i renovar el seu mobiliari i parament. Per adquirir el producte contacteu amb l'Escola Jeroni de Moragas: info@escolamoragas.com. 
El projecte del Receptari serveix per impulsar accions al voltant de la cuina saludable, els productes de temporada, el malbaratament alimentari i el consum responsable amb centres educatius, casals de gent gran, esplais, etc. 
Escola Moragas de les Corts 
El projecte del receptari inclusiu neix en el sí de l’escola, en el Taller de Cuina que duen a terme amb els nois i noies de l’etapa de Transició a la Vida Adulta.
L’Escola Moragas és un centre obert d’educació especial fundat l’any 1940 pel Dr. Jeroni de Moragas, psiquiatre d’infants i catedràtic de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Actualment l’escola està gestionada per un equip de professionals constituïts en cooperativa de treball associat. El centre educatiu té diverses seccions: ensenyament infantil i primari, ensenyament secundari, la secció del Grup d’Atenció Específica – noies/es amb pluridiscapacitat, i la unitat de Transició a la Vida Adulta. L’objectiu de l’escola és millorar la qualitat de vida de les persones amb necessitats educatives especials derivades de discapacitats psíquiques, centrant l’acció en l’educació dels nens i adolescents i el suport a les seves famílies.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies