Destacat de les escoles

Què fa l'Escola Joan Pelegrí pel medi ambient?

2.10.2019

L'estimació i respecte pel medi ambient són un dels valors que guien l'acció educativa de l'Escola Joan Pelegrí

En els darrers anys s'han dut a terme diverses iniciatives amb els objectius de millorar la sensibilitació de tota la comunitat educativa i, en especial, l'alumnat.
Park(ing) Day
Divendres passat ens vam sumar al Park(ing) Day, celebrat a molts punt de la Barcelona i altres ciutats del món. I malgrat tenir ocupada la plaça medi ambient d’aparcament que ens havien assignat l’activitat es va dur a terme de 1r a 6è al pati de l’escola. Tots els cursos van anar passant per l’estand amb la idea de promoure la mobilitat sostenible i reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. La pregunta què fèiem a l’alumnat és: Com vens a l’escola? Els resultats dels 455 alumnes (de 1r a 6è), els podeu veure a la infografia. La majoria d’alumnes ve a l’escola caminant, amb gairebé un 70%. Pocs són aquells que utilitzen el cotxe (11,9%) que és el mitjà més contaminant. 
20 mesures pel medi ambient (2011-2019) 
Però aquesta només ha estat una de les moltes accions que s’estan duent a terme a la nostra escola des de fa anys, ja que el compromís amb el medi ambient és una cursa de fons i no només forma part del nostre ideari sinó que el practiquem dia rere dia amb les diferents línies de treball en tots els àmbits. Aquestes van des de la reducció del consum energètic, l’aprofitament dels recursos materials per evitar el malbaratament, la millora de l’aire i les condicions de treball… La convocatòria de la Setmana del Clima (del 20 al 27 de setembre) promoguda per l’entitat Fridays for future, així com la coincidència d’aquesta amb la cimera del clima de les Naciones Unides a Nova York ens han dut a recollir vint mesures que durant els darrers 8 anys s’han dut a terme en aquesta línia.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies