Destacat de les escoles

Vuit alumnes escèniques de l’Escola Ginebró es despullen sobre l’escenari per representar què ha suposat la pandèmia per als joves

12.5.2021

La peça s'ha estrenat al Teatre Auditori de Llinars del Vallès

Després de sentir la necessitat de parlar d’elles i de tants i tants adolescents, que durant tots aquests mesos van sentir que no se’ls havia tingut en compte, l’aula de primer de batxillerat escènic es va convertir al mes de febrer en un laboratori per donar peu a la peça de creació col·lectiva Podran amb nosaltres?, feta a partir d’improvisacions, reflexions, música, cançons, jocs i molta catarsi. Un procés de creació que els ha permès connectar amb vivències que estaven enterrades sota una gran runa d’oblit i que ha permès, també, que la paraula i el cos trobessin l’espai necessari per transformar aquesta experiència en material escènic.
Així neix Podran amb nosaltres?, una peça que mostra els moments de soledat, ansietat, confusió, ràbia, desajustaments alimentaris, de son... i també altres de reflexió com què els ha aportat tot aquest temps de pandèmia, a través d’una aposta escènica en què es juga amb teatre visual, de text, cançons, moviment... des d’una veu, la dels joves, que resulta directa, fràgil, sincera i íntima. La peça, que es va estrenar el passat 4 i 5 de maig al Teatre Auditori de Llinars, va estar acollida amb una gran ovació tant per part del públic adult com del jove. Als primers els va servir per prendre consciència del que havia representat estar tancats tot el temps del confinament i als alumnes els va fer de mirall per desenterrar les seves pròpies experiències i poder mirar-les i parlar-ne amb l’acompanyament d’un adult.
És amb aquesta intenció, la de crear un espai artístic en què els joves puguin mirar unes adolescents sobre un escenari, que expressen el que potser van viure dins seu, i que se’n puguin parlar, que l’escola Ginebró ha creat la Companyia Ginescena per portar la peça Podran amb nosaltres? a diferents instituts de la comarca.
Algú va dir fa temps “l’art ens salvarà”. Deixem, doncs, que sigui possible.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. Al continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies